Lid worden

Lid worden

Elke lactatiekundige kan lid worden van de Belgische Vereniging van Lactatiekundigen vzw. Daarnaast kan iedereen die de doelstellingen van de vereniging ondersteunt zich kandidaat stellen om steunend lid te worden van de vereniging. Je kunt je aanvraag tot lidmaatschap indienen door het invullen van onderstaande gegevens en uiteraard ook je lidgeld te betalen. 

Wat mag je verwachten als lid?

  • Als lid zal je regelmatig op de hoogte gehouden worden van nieuwigheden op het vlak van lactatiekunde en van activiteiten van de BVL en van andere partners via een elektronische nieuwsbrief . Tevens ontvang je 4x per jaar via email het tijdschrift van ELACTA, de Europese vereniging van Lactatiekundigen.
  • Via de website kan je je bekend maken als lactatiekundige aan ouders en zorgverleners. Je wordt dan opgenomen in de lijst 'Lactatiekundige zoeken'
  • Als lid van de BVL geniet je korting op inschrijvingsgelden voor vormingsactiviteiten die door de BVL georganiseerd worden. Bovendien krijg je korting bij inschrijving op vormingsactiviteiten van partners, zoals de VBOV.
  • Als lid ben je automatisch lid van het ‘European Lactation Consultants Alliance’ (ELACTA). Dit is een organisatie die alle nationale verenigingen van lactatiekundigen in Europa coördineert. Zij ijvert op Europees niveau voor de bekendmaking en officialisering van het beroep lactatiekundige en organiseert Europese opleidingen en congressen. Als lid van de BVL geniet je korting op congressen en opleidingen van ELACTA.

Wat moet ik doen om lid te worden?

  • Het lidgeld twv 50 € dient gestort te worden op rekeningnummer 735-0165146-40 met vermelding van ‘lidgeld + jaartal’ en je naam. (voor Europese overschrijvingen IBAN: BE02 7350 1651 4640 / BIC KREDBEBB)
  • Vul in onderstaand formulier je gegevens in en verzend het formulier via de knop 'submit'. Zodra je lidgeld betaald is en je het formulier invulde, zal je een bevestiging ontvangen van de vereniging. Heb je nog vragen? Je kunt contact opnemen met één van de bestuursleden of via het contactformulier op deze website.

Hoe kan ik mij actief inzetten in de BVL?

Als je je actief wil inzetten in een werkgroep (elektronische nieuwsbrief, studiedagen, officiële erkenning beroep, nomenclatuur,…) ben je van harte welkom. Je kunt contact opnemen met één van de bestuursleden of via het contactformulier op deze website.  Ook ideeën voor het organiseren van vormingen of het ondernemen van acties mogen steeds op dezelfde manier ingediend worden.

Update je gegevens!

Verhuis je? Wijzigt je mailadres? Vergeet niet tijdig je nieuwe contactgegevens door te geven, zodat je steeds op de hoogte blijft en niets hoeft te missen!